Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.02 09:07 - Чувствата
Автор: wonder Категория: Изкуство   
Прочетен: 1155 Коментари: 5 Гласове:
38


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Всяко чувство твори чудеса.
Любовта еликсир е от чувства.
Няма нищо на тази земя
по-велико от дъх на изкуство. 

Висше благо е чувството в нас –
вае истинска слънчева младост.
И когато живеем в екстаз,
Бог се ражда в душите с наслада.

image




Гласувай:
38



Следващ постинг
Предишен постинг

1. wonder - Графиката е на художничката Калина ...
18.02 09:39
Графиката е на художничката Калина Лютова и е със запазени права.
Рисувана е по мой стих.
Благодаря, Калина!
цитирай
2. kvg55 - wonder,
18.02 23:32
Чувствата създават само неудобства.
цитирай
3. wonder - wonder, Чувствата създават само ...
19.02 12:14
kvg55 написа:
wonder,
Чувствата създават само неудобства.

Чувствопознанието е най-висшата ни мъдрост!
Безчувствените хора са торби с газове. ;)))
цитирай
4. wonder - "Разделен от истинската в...
19.02 12:17
nedovolen написа:
"Разделен от истинската вяра, смачкан от битови, здравословни и социални проблеми на деня, облъхнат от виртуална агресия и мазохистично пристрастен към нея, постоянно стряскан от нарастващия брой природни катаклизми, войни или от последствията на климатичните оръжия, съвременникът на Великата демокрация не е отделен надеждно от това смразяващо кръвта усещане - безсмислието на живота във Вселенската пустош. Свръхчувствителните от предишните векове са го преживявали по-ясно и по-често са го долавяли да хлуе към душите им. И ако не е била вярата във всеизпълващия пространствата Бог и опорните точки на материалния живот: любов, деца, дом, земя, занаят, земеделие, празници, изкуство... те са щели да съществуват в постоянен първобитен, панически страх. Науката говори за някои изчезващи видове животни, които, поради стеснените си от хорат ареали, не могат да се измъкнат от това състояние през целия си живот.
За жалост, днес по-голямата част от изредените духовни опори на човека са изчезнали. Чезне неочаквано бързо и социалната маскировка на по-хуманните общества. Свръхчувствителните от днешните времена не успяват да затворят прозорците на съзнанието си за картината, която ги угнетява до загуба на стоицизъм и равновесие. Разболяването е постепенно и идва отвън с осъзнаването картината на света от към мрачната й страна. Като вируси, бацили и болестотворна храна бъдещият страдалец поглъща фактите, които постепенно го сриват: войни, несправедливост, оскъдица всред пиршество, неличими болести...Поради обилната информация той става постоянен свидетел на фатални събития. Ето, той вижда как политическото тикане на света към космополитизъм и властване на корпорациите върху хора и цели държави срива локалния уют, размива семейството, близостта със земята, отделя родителя от детето, занаятите рухват, пометени от мегапроизводствата, празниците се оттеглят от природата и придобиват бездуховен характер. Цели народи се лашкат като стада насам-натам и в тази световна олелия значение могат да имат само най-големите, единствените за света, всичко останало сякаш е ненужна човешка дреб."
Е. Елмазов

цитирай
5. wonder - Мамма миа!
19.02 12:20
"Цели народи се лашкат като стада насам-натам и в тази световна олелия значение могат да имат само най-големите, единствените за света, всичко останало сякаш е ненужна човешка дреб."

Напълно достоверно!
Чувствата не са знание, знанието не е само мисловен поток, но двете в хармония постигат синергия в Духовната еволюция на творческите души.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wonder
Категория: Изкуство
Прочетен: 15361515
Постинги: 3243
Коментари: 32119
Гласове: 194889
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930