Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2012 20:40 - За УСМИВКАТА-с усмивка
Автор: tsanynka Категория: Забавление   
Прочетен: 12819 Коментари: 15 Гласове:
22

Последна промяна: 31.05.2012 21:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 

УСМИВКАТА-


ПЪТЯТ КЪМ СЪРЦЕТО..
.



imageНе знае никой преди колко века
разбудила е тя човешкото в човека.
Но струва ми се - в нощ студена
от майчина целувка е родена.
И днес на твойте устни тя цъфти,
усмихнеш ли се - хубава си ти!
Усмивката. Тя води двама млади
към върхове и звездопади.
Усмивката! Със свойта нишка лека
човека тя привързва към човека.
Една-едничка груба дума
разкъсва нишката. Тогава
усмивката - снежинка - се стопява.
imageТя с пролетта цъфти, а зиме
прецъфтява
и често се покрива с пепел като жар.
За равни тя е, не - за роб и господар.
Не бива без усмивка дом да има,
без нея по света ще бъде вечна зима.
Лъчезар Станчев



image

image
Всяко утро започвай с
УСМИВКА,
защото най-хубавият ден е...днешният!

/Майка Тереза/




image

imageСпи сърцето в каменна обвивка, 
буря тътне, стапя ме тъга.
Донеси ми твоята усмивка,
за да свърши бурята с дъга...

Дамян Дамянов




image

УСМИВКАТА-ОПИТ ЗА ТЪЛКУВАНЕ...

image
Една усмивка не струва нищо, а прави много! Не трае повече от миг, но спомена за нея понякога е вечен.

Усмихвай се и имай приятели,мръщи се и имай бръчки.

Понякога е достатъчна само една усмивка, за да направим онези, които обичаме щастливи

Най-добрата защита е усмивката. Усмихвай се цял ден!

Усмивката е светлина в прозореца на твоето лице,която показва ,че си в къщи.

За да се намръщиш са ти нужни 43 мускула, а за да се усмихнеш само 17 :-)
image

Усмивката е най - краткия път между двама души.

Усмивките не се чупят, но поправят счупени сърца.

Никога не съм виждал лице, което се усмихва, да не е било красиво.
Ако някой не ти се усмихне - бъди щедър и му дай една от твоите усмивки.Никой не се нуждае от една усмивка повече от този,който не знае да се усмихва на другите:))

Един ден любовта попитала приятелството - Ти защо съществуваш когато мен ме има ? Приятелството отговорило : -За да донеса усмивка там, където ти оставяш сълзи !!

Никога не се разделяй с усмивката си, дори и когато ти е тъжно, ... откъде да знаеш, може някой в тоз момент да се влюби в нея.

Усмихни се на живота, за да ти се усмихне и той.

За да живеете по-дълго, по-често умирайте от смях!!!
image

Понякога радостта е причината да се усмихваш, понякога усмивката е причината да си щастлив.

Усмивката прави богати тези, която я получават, без да ограбва онези, които я дават.

Дай една от твоите усмивки - тя може да е единственият светъл лъч в нечий ден.

Ако нямаш какво хубаво да кажеш, просто се усмихни.

Почти винаги усмивката е породена от друга усмивка.

Ако срещнеш приятел, на когото липсва усмивка, дай ми една от твоите.

Никога не си напълно облечен без усмивка.
image

Започни деня с усмивка и го завърши с нея.

Децата се учат да се усмихват от родителите си.

Носи усмивка и имай приятели. Мръщи се и имай бръчки.

Преди да се разсърдиш, увери се, че нямаш повече усмивки.

Ако не ползваш усмивката си, си като човек с един милион долара в банката, но без чекова книжка.

Усмивките не се чупят, но поправят счупени сърца.
Ако искаш да развалиш деня на сърдития, дай му усмивка.
image

Усмивката е евтин начин да смениш външния си вид.

Най-добрата защита? Усмивката !/Майка Тереза/

Усмивката е като слънцето , прогонва зимата от лицата на хората

Усмивките са целувките между душите ни.

Усмихни се на някой непознат…може това да е единственото хубаво нещо, което ще му се случи днес!

Животът е огледало – усмихни му се, за да ти се усмихне и той

Лягайте си с мисълта за нещо приятно и красиво и ще се събудите с усмивка,защото последната заспала мисъл се събужда първа!
image

Ако искаш да си щастлив през целия ден,
раздай толкова усмивки, колкото можеш !!!..

Известно е, че когато човек е в радостно настроение или подем, той се усмихва, изправя си раменете и започва да излъчва щастие. На малцина обаче е известен факта, че ако човек се усмихне и си изправи раменете, в тялото му безпричинно се поражда радостно настроение. Именно това провокиране на усещането за щастие, чрез имитирането му по физически начин, се нарича "състояние ОКТАВА".
М. С. Норбеков

Смехът е усмивка, която избухва.



image
imageУсмивката
на
времето...
Усмивката
няма
възраст...




image

КОЙ СЪЗДАДЕ УСМИХНАТОТО ЛИЧИЦЕ?
image
Макар електронната поща да не е толкова далеч от разговора в реално време, тя е лишена от възможността да се жестикулира. За решаването на този проблем в интернет се използват така наречените емотикони — последователност от символи, които напомнят човешко лице. Техният създател е добре известен. Кой обаче пръв е нарисувал усмивката и очите, превърнали се в две точки - добре познатия ни съвременен фолклор. Нали не си мислите, че тези усмихнати емотикони (наричани още smile), съставени от препинателни знаци, букви и цифри и означаващи някаква емоция са плод на всеобща изобретателност. Нищо подобно. Усмихнатото личице си има автор
image
За първи път го е нарисувал американският художник Харви Бел (Harvey Ball).В началото на 60-те години в Америка започва процес на сливане на големите застрахователни компании. Процесът протичал болезнено и започнал да влияе негативно на сътрудниците. С други думи, несигурни в утрешния ден, служителите станали по-раздразнителни, разсеяни и тъжни.Такова било настроението и в Държавната взаимовспомагателна застрахователна компания. Представителите на State Mutual Life Assurance Cos. of America решили да повдигнат духа на своите сътрудници и да ги накарат да се усмихват всеки път, когато те се срещат с клиенти, когато вдигат телефонната слушалка или работят с документи.За да постигнат целта си, било решено да се проведе една не съвсем обикновена рекламна кампания, но се нуждаели от леснозапомнящ се, ярък символ и през декември 1963 година застрахователите се обърнали към художника-график Харви Бел.По-късно Бел признал, че завършил разработката за не повече от 10 минути. За работата му заплатили 45 долара и това е цялата печалба, която Бел някога е получавал за усмихнатото личице: той дори не поискал да го регистрира като търговска марка, не е защитил авторското си право и по думите на сина му Чарлз Бел (Charles Ball), никога не е съжалявал за това. По този повод той обикновено казвал : "Все пак, аз мога да да ям само един бифтекс и не мога да карам едновременно няколко коли." Първото усмихнато личице било прикрепено към безопасна игла, т.е. било направено във вид на значка и раздадено на служителите и клиентите на компанията.
imageimage
Значките имали невероятен успех. Те толкова много се харесали на клиентите и застрахователните агенти на State Mutual Life Assurance Cos. of America, че в скоро време компанията поръчала 10 хиляди такива значки.Но в света усмихнатото личице станало популярно едва през 70-те, когато двама братя (Bernard and Murray Spain), чийто бизнес (тяхната фирма Philly) бил създаване и производство на всякакви причудливи сувенири и предмети, измислили за него и изречението "Have a Happy Day". Скоро двамата братя и десетки други техни имитатори започнали масово да използват жълтата муцунка с цел печалба. Днес имената им са забравени, остава им утехата, че в онези години именно техният лозунг допринася за популярността му.Усмивката с този девиз станала бързо хит и се появила върху емблеми и картички, тениски и шапки - с други думи върху всичко, което можело да бъде продавано. Само слънчевожълтите значки към 1972 година били 50 милиона. 
image
Естествено никой не се и замислял за някакво авторско право, а Пощенските служби на САЩ дори отпечатали марка с усмихнатата физионимийка, създадена от Бел. През 1971 година френският предприемач Франклин Лоуфрани (Franklin Loufrani) регистрирал усмихнатото личице като търговска марка в повече от 80 страни. Лоуфрани твърдял, че именно той е измислил символа през 1968 година в Париж .Лоуфрани основал корпорация Smiley Licensing и за няколко години натрупал прилично състояние по целия свят, предвидливо заобикаляйки Съединените щати.Бел не предявил иск на Лоуфрани, но се намерили и други "създатели", които твърдяли, че именно те са създателите на усмихнатото личице.


image
В края на краищата, уморен от всичко това, Бел регистрирал своя версия на усмивката, в която включил своите инициали.Бел обичал въодушевено да казва за своето изобретение: "Никога още в историята на човечеството и изкуството не е било създадено нещо друго, разпространено толкова широко, което да е носило толкова щастие, радост и удоволствие. Няма нищо друго, направено толкова просто, да е станало понятно за всички." Дали тези негови думи са истина? Бернард Спайн твърди, че фирмата Sunkist още през 30-те години е рекламирала портокалите си, като рисувала смешни муцунки върху тях, а подобни усмихнати човечета бил виждал в детската книжка на Munro Leaf"s, издадена през 1936 година "Manners Can Be Fun". Но това черно-бяло далечно сходство едва ли може да се сравни със завършеното произведение на Бол. Вече на прилична възраст, Харви Бел окончателно определил своята мисия на Земята — той виждал себе си като международен посланик на щастието и дори измислил празник през октомври -
image
Международен Ден на Усмивката (World Smile Day). Той смятал, че това трябва да бъде ден, "посветен на доброто настроение и добрите дела" и да преминава под лозунга "Направи добро. Помогни на една усмивка". Бел, очевидно е бил един щастлив човек. Неговите деца твърдят, че той никога не е изпитвал злоба и ненавист към онези, които незаконно разпространявали в многомилионен и създадени от него изображения. Бел умира на 12 април 2001 г. на 79-годишна възраст. Днес неговият син Чарлз оглавява основаната от Харви Бел World Smile Corporation и внимателно следи кой и как използва марката. "Нашата мисия е да създаваме, продаваме и лицензираме продукция с марката Harvey Ball Signature Smiley." Подписът на Харви Бел гарантира, че изделието е оригинално.
image
Но онова, което е действително важно, е че цялата печалба на World Smile Corporation след изплащането на данъците, отива за благотворителна дейност. "Ние помагаме на децата в целия свят. Нито една друга корпорация, която използва усмихнатите личица, не прави това".
Празникът на усмивката за първи път се отбеляза в американския град Уорчестър, щата Масачузетс. Хиляди ученици от този град изготвят картички с усмихнатото лице, които изпращат на болници и клиники.
От 1999 година светът чества Деня на усмивката в първия петък на октомври .
И призивът към всички хора е: "Направи нещо добро. Помогни поне на един човек да се усмихне" и разбира се, отвсякъде грее жълтото усмихнато личице, нарисувано от Бел


imageimageimage
image
"Светът е оцелял,

защото се е 
смял"-

девизът на

гр.Габрово





image
image

ХЕЙ,

КЪДЕ ВИ Е

УСМИВКАТА?







image
imageУсмихни се...
 Точно така!

Сега ти имаш могъщо
оръжие,
което проправя пътя 
към сърцето...



image

image


Ето и моята за вас:

image
















Тагове:   усмивка,   tsanynka,


Гласувай:
22



1. kalin8 - Привет!
31.05.2012 20:57
Усмихнах се и аз... Доколкото мога!
Б.
цитирай
2. mariniki - усмихна и мене...
31.05.2012 21:28
след толкова красиви усмивки и лъчезарни мисли...
нямаше как да не се почувствам щастлива...
с ласкава усмивка за теб...Цаня..
бъди щастлива..
цитирай
3. mt46 - Благодаря
31.05.2012 21:48
за усмивките!... Усмихната вечер, приятелко! :)
цитирай
4. tsanynka - Усмихнати да сте и вие,приятели!
31.05.2012 22:24
БЛАГОДАРЯ ВИ!
цитирай
5. etyna - Поздрави!
01.06.2012 00:08
Прекрасно е,че си решила да ни подариш толкова много усмивки
цитирай
6. ishchel - Супер постинг!
01.06.2012 00:22
Много :):):) и на теб!
цитирай
7. tota - Усмивката ...
01.06.2012 00:28
Прозорец към сърцето и лек за душата...Стига да е искрена и да идва отвътре!

Поздрави, Цанинка!!
цитирай
8. pevetsa - :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
01.06.2012 06:03
Прегръдки Цане, и много ... :)))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
9. ckarlet - Прекрасен и изпълнен с усмивки ден и ...
01.06.2012 07:21
Прекрасен и изпълнен с усмивки ден и от мен!
цитирай
10. pcelata - От моето сърце голямо-
01.06.2012 07:24
усмивка мила ти изпращам.Срахотен пост миличка.Колко истина има,и колко малко ни трябва.Благодаря и хубав ден.
цитирай
11. tsanynka - Честит празник на всички,
01.06.2012 09:05
които се отбихте тук ,при мен!
Нека днешният ден е най-усмихнатият:)))
цитирай
12. анонимен - хехе, ти цяла енциклопедия на ус...
01.06.2012 10:32
хехе, ти цяла енциклопедия на усмивката си написала:)))))))

Честит празник!
цитирай
13. kasnaprolet9999 - :))))))))))))))))))))))))))...
01.06.2012 11:30
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
14. tsanynka - :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
01.06.2012 13:29
БЛАГОДАРЯ ВИ:)
цитирай
15. naidobriq - Тя обогатява този, който я получава, без да прави по-беден този, който я дарява.
01.06.2012 13:49
Прекрасен усмихнат постинг!
ПОЗДРАВ С :)))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tsanynka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1666814
Постинги: 285
Коментари: 1320
Гласове: 6810
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031