Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2012 22:39 - КАК ДА СИ ПОМОГНЕМ КОГАТО НИ "СПОХОДЯТ" ЦИРЕИ!?
Автор: talasin Категория: Рецепти   
Прочетен: 43793 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 25.09.2012 05:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Този начин за премахване на цирей е от древните здравни знания на българите.

      Какво е цирей, какви са симптомите за появата му и какво причинява на човека,  тук няма да се коментира. Комуто дойде до главата, бързо научава всичко това. Важно е да се знае, че циреят спохожда внезапно човека, независимо от възрастта и пола му, а и не се съобразява с мястото, на което се появява.
     Освен всичко друго е много важно да се знае, че има и "слепи циреи", чиито върхове не се появяват на тялото на човека и написаното по-долу не се отнася за тях. 
      И така, циреят се е появил на тялото ни или на това на децата ни или на човека до нас, вече сме запознати от първо лице или от тях как въздейства и пред нас стои въпросът какво да правим за да се спасим от болките и неудобствата!
     "Правенето" е много лесно, безболезнено, просто за изпълнение, не се ползват лекарствени средства, нито фармацевтични, нито от билки или други лечебни продукти и най-важното след провеждане на процедутрата не остава следа от белег в мястото на появата му, дори ако то е на лицето на пострадалия. Накрая, ако приложите тази процедура на друго лице, никога не очаквайте, то по един или друг начин да изрази свооята, дори вербална, благодарност към Вас, защото след отстраняване на цирея от тялото му, с него е изтръгната и паметта за него.
     Първо за целта на лечебната процедура се необходими едно стъклено шише с препоръчителен обем от 1 л, гореща вода, но не кипяща, една хавлиена кърпа и течаща студена вода от чешма или съд със студена вода. Изискването за такова шише е за да на се променя формата му след охлаждането на въздуха в него.Само това.
     Второ - процедурата е следната: 1) наливаме или напълваме горещата вода в шишето и след кратко време я изпразваме от него, така че да няма нищо в него; 2) постявяме отвора на шишето на мястото, където е върхът на цирея, така че шишето да е под него и да не ви пари от капки от горещата вода и леко го натискаме, за да осигурим херметичност; 3) бързо намокряме хавлията в студената вода и я изцеждаме от нея; 4) с тази кърпа увиваме шишето и изчакваме известно време преди да я махнем от мястото й, ако има възможност наблюдаваме гърловината му и какво става в нея (би трябвало да се появи течност, кръв, гной и някакво жълтеещо се тяло с дължина 2-3 см и със спираловидна форма; 5) внимателно отделяме гърловината на шишето от мястото и оглеждаме "какво сме направили" - трябва да се вижда едни тъмен отвор с диаметър няколко милиметра в кожата ни с тъмна гъста течност и кръв, която не тече от него, а в щишето да е изтеглената мръсна гъста течност от лимфа, кръв и гной с жилото в нея. Ако то не се е появило, повтаряте процедурата до излизането му, а ако се е появило -  доизмъквате заразената кръв и лимфа до появата на ясна артериална кръв ( но не и да "ручи" от нея!). В повечето случаи това не се налага. С това лечението е изпълнено и приключило. Остава да предприемете мерки за последваща дезифекция на мястото, ако трябва да залепите лейкопласт за да не се замърсява и т.н. След няколко дни всичко е отминало и забравено. Мястото на цирея по нищо не подсказва, че е било болезнено или каквото сте го гледали преди това, просто няма никакъв белег.
     Ако срещнете някаква трудност, не се колебайте, питайте. Може и да споделите каквото намерите за добре. Благодарности не чакам, просто когато сте се убедили, че всичко това е съответствало на очакванията ви и резултатите са адекватни на тях, безкористно помогнете на други нуждаещи се хора и ги отървете от болките им.
 
 



Гласувай:
1



1. анонимен - Рецептата ти, Шефа / на блога си/, ...
28.09.2012 19:41
Рецептата ти , Шефа / на блога си/,
Може и да е пълноценна, но има един малък нюанс.
Приложима е когато вече ИМА цирей св НАПРЕДНАЛА ФАЗА, с връх, разклонен и т.н. и т.п.- накратко изоставен е И Е развит.

Ще дам къде къде по простичък начин,който съм проверил , върху себе си, многократно :
Още на първия-втория ден, в който се установи, че мястото, което причинява неудобство е зачервено и леко болезнено , и вече започва да се вижда, че се оформя връх се третира по следният начин:
Взема се склидка чесън , обелва се, и се срязва към единият,горният, не където е опашката, край и се намазва около образуващият се връх на разстояние половин -един сантиметър, но НЕ СЕ МАЖЕ ВЪРХЪТ. Пак се срязва склидката , на един два милиметра, от отрязаното, и пак се маже по същия начин. И още един или два пъти така.
Единственото неудобство е миризмата на чесън, но все пак може да се изкъете, нали. Поради тази причина процедурата се прави вечер.
До 24-36 часа просто ще сте забравили, че е имало проблем.
Аз така съм се освобождавал от триглав цирей.
Тогава просто си изтече без никакви последици.
цитирай
2. talasin - Колкото по-рано, толкова по-добре
01.10.2012 21:53
Когато вече се оформя връх и мястото е зачервено и болезнено, вземете описаните средства и веднага при първа възможност направете процедурата. Така веднага ще се отървете от цирея. Когато мястото на появата му е неудобно, сам човек да извърши манипулацията, е естествено да помоли близък или приятел да му помогне. След нея мястото трябва да се дезинфектира.
цитирай
3. dega - Благодаря за споделения метод!
16.06.2019 23:51
На 22.04.2019 забелязах, че имам абсцес до ануса; кошмарно образувание на много неудобно място! Жена ми изтегли освен гной и кръв (с горепосочения от Вас метод) и капсуловано, подобно на гол охлюв образувание...Ако не бяхте споделил тази опитност, може би щеше да се наложи да ми правят операция, понеже тя е основният метод за справяне с гнойни образувания.
Благодаря Ви!!!
Желая Ви здраве, щастие и дълголетие!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: talasin
Категория: История
Прочетен: 419835
Постинги: 161
Коментари: 154
Гласове: 268
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031