Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2013 19:18 - Нова битка от „Черният ангел: Проклятието на греховете“
Автор: thefaceoftheshadow Категория: Други   
Прочетен: 7483 Коментари: 4 Гласове:
12

Последна промяна: 19.11.2013 19:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Време е за нов откъс от "Черният ангел: Проклятието на греховете"! Отново ще ви срещна със злодея, който ще трови нервите на ангела в предстоящото продължение. Един нов момент от книгата, който никой, дори и двамата души прочели втората част, не са виждали. И нека споделя на всички читатели, че скоро, съвсем скоро, ще съобщя чудесни новини около трилогията! Приятно четене!

image

Крис се спря пред високия блок, извисяващ се над една шестетажна кооперацийка, и се огледа наоколо. Първите лъчи пробиваха пътя си, готови да заместят луната. Слънчевият полудиск се подаваше от изток като срязан портокал чийто сок се разпръскваше около чинията. Скоро оранжевите лъчи щяха да подскажат, че последният есенен ден ще разпростре крилете си над замисления град.
Черният ангел се устреми напред, позволявайки на лекия ветрец да погали лицето му. Спусна се към покрива и стъпи на повърхността му.
Огледа се наоколо. Търсеше знак, който да му покаже точното местоположение на  предмета, появил се в съзнанието му. Засега не виждаше нищо. Сякаш интуицията му за пръв път го бе предала.
Нещо просветна в съзнанието му.
На няколко сантиметра от левия му крак се намираше златен медальон, потънал в малка локвичка, чието капаче се мъдреше на сухата повърхност до него.
-Бинго.
Крис се наведе с усмивка и пое студеното злато. Хвана с другата ръка златната верижка и издърпа вътрешната част на бижуто, вглеждайки се в снимката, запазена въпреки леко пукнатото стъкло. Оттам момиче нежно се усмихваше на храбрия герой. Крис прибра двете отделени части в джоба на панталоните си.
Това беше една красива златна вещ. Но за какво служеше? Какво му подсказваше? Нима това момиче, което и да беше то, можеше да бъде ключа към разгадаването на загадката?
Не. Интуицията му показваше други картини. Изпълнени с изстрадали души и тела, овързани във въжетата на един зъл кукловод. Внезапно трясък от счупено стъкло го освободи от гледките на шестото му чувство. Кристиян погледна към обляната в лека утринна светлина улица. Десетина  черни силуета тичаха по нея, хвърлящи камъни и огньове по прозорците на апартаментите и близките магазини.
Ангелът се изстреля към групата. Може би още от зомбираните роби на неизвестната  заплаха? От ръцете на едно от момчетата пламна  огнена топка, която уцели прозорец на един минимаркет. Стъклата се посипаха по паважа, а възрастният работник, дошъл по-рано, за да отвори магазина, бе отнесен от ударната вълна до една от стените. Той закри очи, когато момчето, запратило огненото кълбо, се приближи до него, а в ръката му се издигаше пламък. Преди да довърши жертвата си, Кристиян се приземи върху него и удари злодея в земята. Извади меча си, но преди да го разсече, странният младеж се превърна в дим. Изуменият ангел не успя да спре атаката на едно момиче, което се хвърли към него и заби остри нокти в рамото му. Тя изсъска срещу му, а когато Крис погледна лицето й, видя жълтеникави очи, пълни със злобата на неизвестната опасност. А тя бе просто едно младо, може би едва седемнадесет годишно дете. Кристиян я изблъска от себе си, а в ръката му засвети електричество. Запрати светкавица към съскащото същество, но то се превърна в сянка и полетя нагоре. Черният ангел я проследи с поглед и видя огромната сфера от мрак в небето, около която се носеха ужасяващи сенки. Те се сливаха с нея и сякаш я правеха все по-огромна.
-Отскоро съм тук, но разбрах едно- светът е наистина малък
Кристиян погледна пред себе си и видя същото онова момче, с което бе водил битка на покрива на училището. Дрехите на детето бяха вече окъсани, а кожата му странно набръчкана.
-Особено след като се срещаме чак толкова скоро след първата ни среща.
-Какво си направил с всички тези деца?!
Ангелът пристъпи напред и в миг от гърба на непознатата заплаха се появиха два черни крила мрак.
-Не ти харесва, а? Да гледаш малките, беззащитни момченца и момиченца, които си защитавал толкова дълго, падащи в кошмара на същество, което не познаваш?
Изведнъж непознатият се озова лице в лице с Кристиян. Докосна бузата му с черно крило. Крис замахна към заплахата, но крилатият злодей бързо се върна на мястото си.
-Неизвестното те кара да изтръпваш, а ангелче? Вече знаеш, че не си единственото шефче със свръхестествени сили? Изненада! Тези деца са мои. Скоро мои ще бъдат и техните майки и бащи. Техните приятели. Всички ще поискат да имат моите сили. И когато това стане…
Крилатият изрод оголи заострени зъби в усмивка.
-Ти ще бъдеш излишен. И всички заедно ще ти го съобщим.
Съществото полетя към черната сфера над себе си. Кълбото мрак избухна, разпръсквайки дим насред идващата утрин. Кристиян си пое дълбоко въздух. Животът ставаше все по-объркан.

image






Гласувай:
12



1. desilazarova - Много ми хареса! А кога ще излезе ...
20.11.2013 21:19
Много ми хареса! А кога ще излезе втората част?
цитирай
2. thefaceoftheshadow - desilazarova
20.11.2013 21:51
Още малко остана, Деси! Съвсеем малко!
цитирай
3. erato7 - Браво, Ванка! Поздрави!
21.11.2013 07:01
Браво, Ванка! Поздрави!
цитирай
4. thefaceoftheshadow - erato7
22.11.2013 21:06
Благодаря ти! Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thefaceoftheshadow
Категория: Други
Прочетен: 1204992
Постинги: 157
Коментари: 2986
Гласове: 10155
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031