Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2013 08:16 - Според някои физици Вселената е гигантски мозък
Автор: ednodete1 Категория: Други   
Прочетен: 4941 Коментари: 2 Гласове:
40


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Идеята за Вселената като “гигантски мозък” предлагат учени и писатели – фантасти в продължение на десетилетия.

Но сега физиците казват, че може да има някои доказателства, че това в действителност е вярно.

Според изследвано, публикувано в Nature’s Scientific Reports, Вселената може да се разраства като гигантски мозък с електрически разряди между “огледални” мозъчни клетки под формата на разширяващи се галактики.

Резултатите от компютърна симулация показват, че “естествената динамика на растежа” – пътят за развитие на системите – е един и същ за различните видове мрежи – дали това е интернет, човешкият мозък или Вселената като цяло.
image

Съавторът на проучването Дмитрий Крюков от Калифорнийския университет в Сан Диего, казва, че тези нововъзникващи системи са много различни, но те са се развили по подобен начин.

В резултат, казват учените, Вселената наистина се развива като мозък.

Изследването повдига сериозни въпроси за това как работи Вселената, казва Крюков. “За физиците това е непосредствен сигнал – засега не е ясно как работи природата ”, казва той.

Изследователският екип е моделирал развитието на най-ранната Вселена, точно след Големия взрив, разглеждайки как квантовите единици на “пространство-времето”, по-малки от субатомните частици, образуват една с друга мрежа по време на развитието на Вселената.

Те открили, че симулацията е огледален образ на другите мрежи. Някои връзки между аналогични възли са резултат на ограничен растеж, докато други действали като възли за най-различни връзки.

Например, някои съединения са ограничени и подобни – както човек, който обича спорта и посещава много сайтове, посветени на спорта – а някои от тях са големи и свързват различни части на мрежата, като Google и Yahoo.

Не, това не означава, че Вселената “мисли”, но както вече бе писано в Интернет, това може само да означава, че има повече прилики между много малките и много големите (неща), отколкото изглежда на пръв поглед.

инфо: http://snaiper-bg.net


http://svetovnizagadki.com/vselenata-e-gigantski-mozuk/




Гласувай:
41



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hamlet6op - Учението на Хермес твърди същото.
12.11.2013 08:51
Всичко е ум. Днешната наука упорито върви към идеите залегнали в древните учения и религии. Поздрави за поднесения материал.
цитирай
2. ednodete1 - Всичко е ум. Днешната наука упорито ...
12.11.2013 08:55
hamlet6op написа:
Всичко е ум. Днешната наука упорито върви към идеите залегнали в древните учения и религии. Поздрави за поднесения материал.

Неизбежно е :) Ако се сещате - в картината на Микеланджело "Сътворението на Адам" има точно такова послание (при внимателно вглеждане разбира се)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ednodete1
Категория: Други
Прочетен: 1380937
Постинги: 178
Коментари: 778
Гласове: 6064
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930